Haking 17/12-13


No makeup is the only make up I need.





Stillbedömning.

Tänkte att jag och kså skulle skriva om stilbedömnig(när någon bedömer ridning och samspelt mellan häst och ryttare) jag personligen har inte tidit så många still hoppningar och dom jag ridit så har det bara varit ett plus på en clerrund och i det fallet så gör det väll ingen ting.
 
Och vill man ta åt sig så varså god och vill man inte så släng den.
 
Jag själv tycker om still hoppning, jag tycker att det är bra och att det är viltigt att men som rytare kan vara följsam och ha bra relation med sin häst och ha en hålbar ridning.
 
Stillhoppningen vill ju få bort "ponny ridningen" som jag kallar den, och förbereda os för att gå äver på "storhästs ridning",jag tycker att det är jätte bra med stil hopning och tycker det ska införas mer på störe tävlingar. Men jag för står dom som inte gillar det men jag ser även ett mönster mellan vilka som är för och imot still hoppningen.
 
Jag såg ett väldigt bra förslag när jag kollade runt på olika blogar, förslaget hanlade om det här med om man ska ha stillhoppning på SM, som sagt så förstår jag dom som ät imot och varför och mycket har handlat om som sagt SM. Ialla fall så var förslaget att man skulle samla ihop ett vis antal stillpäng för att kvalla sig till SM så som att man måste hoppat en vis mängd felfria L:A och MSV och då så när man har dom felfria rundorna och poängen så är du fördig kvalad och ingen still hopning på själlva SM. Det förslaget tyckte jag ialla fall var väldigt bra så in med mer stillhoppning tycker jag.
 
Ifall man inför det här så tror jag att man kommer få mer smart ridning och väldigt duktiga ryttare som kan ta över efter gammlingarna ;) Fler tränare skulle ta tag i det och träna upp sina elever för att bli bäst på det här, så alla komi gen nu och utväkla samhället och utrota "ponyridningen".

Det snöar för alla som inte sätt det.




Ny dag nya möjligheter.

Går i skolan till 15:30 säger bara ush. 
 
Men det konstigaste av alt är att jag min i alt har tre timars hål, vilket är väldigt konstigt, även fast det är en instäld lektion.

Och i vanliga fall har vi två timmar, så då har jag tid att sits och skriva en masa åsikts inlägg, så en masa åsikter kommer att förberedas.
 
Men nu ska jag av hörs sen.


 

Rid passet.

Jag rde nere på ridbanan i trav och sktit. 
 
Jobbade men att lösgära honom och med hjälp av en gumisnod så lede jag ner huvudet så att han jobbade rätt men rygg och bak bena. 
 
Körde mycket lösgörande arbete och när jag tyckte att han var lös och fin så träna jag över gångar vilket var väldigt nyrigt för vargegång jag jorde halt så drog han tag i tygen och ville inte stå still iform men efter mycket om och men så gick det både från skrit och trav. Så jag är väldigt nöjd med rid passet och vi stöte på problen men löste dom också.
 

Tired.

Snacka om att alla vill ha jul lov. Flera personer somnade nu på min sista lektion, altså hur lyckas man? 
Men vi har bara ett prov kvar nästa vecka på tall sen är det chil. Det mesta är avslutat så det är inget ansträngande nu.
För lärarna är ju lite smarta iallafall, som vet att våra hjärnor redan gåt på jul lov och att den kommer ta ett tag inan den vaknat efter lovet också;)

Men i alla fall så sitter jag på bussen nu på väg hem, tror att jag ska ut och skrita, trava så han får bli av med slag produkter och sträcka på sig lita.
My Diamond.
 

Haking 3/12-13


Utvärdering Haking träning.

Vi börgade som vanligt med att rida fram själv och sen jorde vi skenkelvikningar i skrit och trav och förvänd galopp. Efter det låg vi en och en på volt och hoppa en lagom hög oxer, då jobbae vi med att dom inte skulle glida utt och att ener gin inte skulle gå på annat och sen sama sak i andra varvet.
 
 
Och sen tog vi och hoppa studs snätigenom men lite närmare kortsidan och sen på oxern.
 
 
Det här gjorde vi i bägr varven sen gjorde han om studsen till ett lite högre räckr på bäge sidor och gick på dom på lång väg och bara rulla och inte nuda saden. 
 
Sen så hoppade vi en lite bana två gånger på ca 90-100 tror jag det var.
 
Jag är väldigr nöjd med träningen, hela träningen gick i andan att bara rulla och inte ner i saden uttan lätt i rumpan och en jämn takt och då får du jämna språng och hästen lär sig klara sig själv och rytarn ska bara vara om med bena.
 
 
 

Nu kör vi onsdag.

Morgonen börgade med att jag för sov mig men som tur märkte pappa det så det blev ingen fara, men nu siter jag istället och väntar på pappa :) 
Så tänkte att jag kunnde blogga lite då.
Men det kommer en utvärdering och fillm ifrån igår någon gån idag, så att alla vet så tycker jag själv att det kan ha varit den bästa träningen men Danne,
Vi hörs senare.



The buss.

Sitter på bussen på väg hem.
Den sista lektionen var inställd så jag slutar en timme tidigare.
Supper chill, så nu hem och ta det lugnt för att sen äta och dra ner till stallet och göra iordning min lilla skit gris, för att åka och träna för bästa Eg.



Mys tur.

I går var jag ute på en så mysig rid tur men en ny tjej i stallet, som heter Nathalie, hon kom i söndags så hon är ju helt ny. Hon har en D-ponny men tävlar inte längre men har jort. Hon var verkligen supper trevlig så det blir nog flera ifall hon inte tyckte att jag prata lite för mycket,är  ju lite känd för det;) Men som sagt så var det supper mysigt, vi var ute och bara skrittade i mer än en och en halv timme och prata en masa, det kändes nästan som vi känt varandra för alltid altså så skönt. Vi skrittade bara för att det var så hårt men hästarna tyckte att det var mysigt, Danne gick på långa tyglar nästan hela tiden.

Igår så klippte mamma också Danne igår för han var en liten nalle björn, men maskinen hade krånglat lite så vi får fin putsa i dag inan Haking träningen, som jag har längtat så mycket efter.